Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - En promenad i världsarvet Gammelstads Kyrkstad
 
Augustikvällen visar sig på sin allra bästa sida och vi tar en promenad hemma i Kyrkbyn. Vi bor i världsarvet Gammelstads kyrkstad, ett världsarv som fyller 20 år i år. Platsen där Luleå grundades men som på 1600-talet flyttade till sin ursprungliga plats.
 
 
 
 
Jag är glad att jag bor just här. En plats som bär på så mycket historia med Nederluleås kyrka från 1400-talet och de 400 kyrkstugorna. Här trivs jag!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Linda:

Jag har varit där en gång för ett x antal år sedan. Det är jättefint där. Vill upp dit igen. :)

Svar: Vad kul att du varit här! Ja, det är verkligen fint :) Jag hoppas du får möjlighet att komma hit igen :D
Eva Sollén

#2 - - Ditte:

Vad roligt att få se mer av din hemstad. Jättefina bilder som förstärker det hela.
Har besökt Luleå tre gånger varav två sommartid och i regn och en vintertid i snöstrom.
En vacker stad är det .
I Gammelstads kyrkstad har jag ännu inte varit....
Men det ser väldigt fint ut.
Härligt att bo i denna fina miljö.

Svar: Tack Ditte, roligt att du gillar det! Gammelstad ligger ca en mil utanför Luleå så nästa gång du är på väg norrut är det bara att hojta till så ska jag ta med dig på en liten guidad tur i Kyrkbyn. Det är verkligen ett privilegium att få bo här och jag trivs superbra :)
Eva Sollén

#3 - - Marias Memoarer:

Vilket fint ställe! :)

Svar: Visst är det mysigt :) Jag älskar verkligen att strosa runt bland kyrkstugorna och tänka på hur det var här för flera hundra år sedan. Det är verkligen en historisk plats!
Eva Sollén

#4 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Där förstår jag att du trivs! Vilket privilegium att få bo på en sådan vacker plats med så mycket historia. Intressant att läsa din förklaring (på Facebook) om hur stugorna användes. Det var nytt för mig. Underbara bilder som vanligt. Kram!

Svar: Tack min vän! Ja, jag trivs verkligen här, det är både ett fint och historiskt ställe. Kul att du gillade förklaringen :) Du ska få en egen guidad tur av mig när du kommer och hälsar på!Kram
Eva Sollén