Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Street art i New York
 
 
Under alla mina resor till New York har jag samlat på mig en hel del bilder på street art. Jag har delat med mig av många av dessa bilder tidigare här på bloggen och efter att ha fått inspiration från bloggkollegan City Lover Reser som bloggat om gatukonst i San Francisco samt från mitt eget inlägg från Kensington Market i Toronto kommer här ett nytt inlägg med bildbomb om street art i New York!
 
 
 
 
 
Street art finns i princip överallt i staden om än mer vanligare i områden som exempelvis Lower East Side, East Village, Meatpacking District, Harlem och Williamsburg. Även Jersey City har en hel del stora snygga väggmålningar. 
 
 
 
 
 
 
 
Vissa målningar tar upp en hel husfasad medan andra är små miniatyrer som man knappt ser om man inte tittar rakt på dem. Men missa inte att spana efter målningar även på gatorna, de finns där med!
 
 
 
 
 
Många väggmålningar jag sett under flera års tid medan andra är mer kortlivade. Men min absoluta favorit kan jag inte låta bli att fotografera varje gång jag promenerar efter The High Line, ni vet den som vi gjort en jätteförstoring av hemma.
 
 
Någon fler som blir sugen på att åka till New York efter att ha sett dessa bilder? Det blir i alla fall jag!
 
#1 - - Anonym:

Gud vad fint! Jag älskar street art. Vissa av de där målningarna är ju också helt otroligt detaljerade och nyanserade, det går verkligen inte att bli annat än imponerad. Jag blir definitivt sugen på att åka till NY!

#2 - - Lili:

Det var jag som kommenterade innan, haha!

Svar: Visst är det läckert! Förstår att du blir sugen att åka till New York! :)Har du varit där någon gång?
Eva Sollén

#3 - - Evy Knoph:

Man är väl alltid sugen på att åka till New York? 17-28 juni nästa gång..längtar ännu mer när jag ser såna här fina blogginlägg.

Svar: Tackar! Visst är det så! Jag är också alltid sugen att åka till New York – kan inte få nog av staden ... Åh, du ska ju snart dit igen, så roligt att höra! Själv vet jag inte riktigt när jag ska åka dit igen. Snart hoppas jag. :)
Eva Sollén