Allmänt

Sponsrad video: Lufthansa Beer Index

Tillhör du dem som unnar dig en öl på flygplatsen som startpunkt för semesterresan? Du är inte ensam i så fall. Inför årets Oktoberfest har Lufthansa bland annat undersökt ölpriser på flygplatser samt ölkonsumtionen i Europa.

I årets ”Beer Index” har de jämfört priset för en 0,5 liter öl på de största flygplatserna i Norden och Europa. Dyrast är Danmark, där en öl kostar 9,23 euro och den billigaste ölen finns på flygplatsen i München där du får en halvliter för 2,80 euro. Visste du att förutom billigaste flygplatsölen finns dessutom världens enda flygplatsbryggeri i München?

Hur ser det då ut med ölkonsumtionen i Europa? Ja, överraskande nog var ölkonsumtionen under midsommar 2014 i Sverige högre än under Münchens Oktoberfest samma år! Då är det kanske inte så förvånande att vi svenskar gärna lägger ut bilder på den första semesterölen på sociala medier inför avgång. Vi svenskar verkar gilla att ta en öl på flygplatser.

Lufthansa satsar på att bli ett av endast sex stycken ”Five Star Airlines” i världen, där öl, läsk, kaffe, champagne, mat och snacks alltid ingår i deras flygningar.

Vill du veta mer om Lufthansa, Beer Index eller kanske Oktoberfest? Kika på videon för mer information.

 

 

Sponsrat inlägg

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *