Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Pepe Giallo – italiensk pärla i New York
Det är förmiddag i New York och jag och min vän Anna Ström Åhlén som driver bloggen New York – My bite of the big Apple, besöker den sista delen av parken The High Line, vilken nyligen har öppnats. Annas längtan efter en god kopp kaffe blir allt starkare och vi tar oss ned till 10th Avenue där vi hoppas ska hitta ett riktigt trevligt ställe.
Vi som varit så bra att leta efter intressanta ställen som vi noterat på vår karta, hade missat att pricka in den här pärlan som helt plötsligt fick oss båda att tvärstanna och säga "här ska vi dricka kaffe!".
 
 
Kanske är det de fina blommorna ute på gatan bredvid en trevlig skylt som lockar oss eller kanske tegelväggarna fyllda med verktyg och husgeråd som vi anar bakom de stora fönstren. Hur som helst skyndar vi oss in och får ett bord alldeles vid den fina tegelväggen.
 
 
Pepe Giallo är en mysig italiensk restaurang mellan 24th och 25th Street i Chelsea som serverar mycket prisvärda rätter. För oss blev det kaffe och panini med parmaskinka. Efter att ha läst vad andra gäster skrivit om stället verkar även deras pasta och sallad vara riktiga fullträffar!
 
 
Som alltid när vi tar ett stopp för påfyllnad av energi passar vi på att besöka ställets "restroom", den här gången (vad vi trodde) längst in i lokalen. Där bakom visar det sig helt oväntat finnas en väldigt mysig innergård! Det är dock flera som uppenbarligen redan kände till den, i våra ögon, hemliga del av Pepe Giallo.
 
 
Bilderna på den, för oss, hemliga innergården har Anna Stöm Åhlén fotat med sin mobiltelefon. Nästa gång ska min måltid ske här inne!
 
 
Vi är så exalterade och glada över vår upptäckt att det är ytterst nära att vi glömmer att betala för oss! Som tur är kommer vi på oss själva och slipper pinsamheter och kan med gott samvete återkomma till den här italienska pärlan som bjuder på både godsaker och överraskningar!
 
Läs mer om vårt besök på Pepe Giallo på Annas blogg. Där hittar du även fler bilder och tips på andra italienska pärlor i New York.
#1 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Ja, tänk vilken pärla vi sprang på! Måste komma ihåg att återvända. Jag skrattar fortfarande åt att vi höll på att glömma betalningen ...

Svar: Visst var det en riktig vinstlott som dök upp helt oväntat! Ja, jisses... Tänk om vi helt hade glömt bort det, fy så besvärligt...
Eva Sollén