New York

Sista delen av The High Line

Nu är jag hemma igen efter en fantastisk vecka i New York. Jag och New York-bloggaren Anna Ström Åhlén har verkligen haft en lyckad resa med många nya upplevelser och intryck i staden vi båda älskar!
 
Vi passade på att gå en bit efter den nyöppnade, och sista delen, av parken The High Line som jag och Stefan besökte första gången ett par veckor efter invigningen 2009 och där vi även förlovade oss 2012. Den här delen av The High Line tar er efter Hudson River och det är fullt arbete runt parken med att bygga upp ett nytt område på Manhattan som ska bestå av hotell, köpcenter, restauranger och kontor. Det blir spännande att se hur långt de hunnit med detta nästa gång vi besöker New York.
 
Lyftkranar är en vanlig syn i den här delen av Manhattan just nu.
 
 
Vänder du blicken från lyftkranarna finner du hus som stått här ett tag. Det är en av sakerna som är så härligt med New York – här samsas gammalt och nytt på ett effektfullt sätt.
 
 
På The High Line finns det gott om bänkar att vila benen på samt konstverk att vila ögonen på. Varje gång jag promenerat här har jag hittat nya detaljer som förevigats med kameran!
 
 
Inte ett besök till New York utan att beundra favoriten bland väggmålningar! Den hänger även hemma på vår vägg i vardagsrummet, förstorad till 110 x 175 cm från ett foto jag tagit ungefär från den här platsen.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *