Grekland

Olympiska Spelen och Grekland

Redan år 776 f.Kr. hölls idrottstävlingar i antikens Grekland, de flesta i Olympia, vilka var inspirationen till det som så småningom var grunden till nutidens Olympiska Spel.
OS i Sotji har precis börjat och Charlotte Kalla har idag vunnit Sveriges första medalj i det tjugoandra olympiska vinterspelet och våra tankar går osökt tillbaka till det land där allt började – Grekland!
Grekland är ett kärt resmål för oss och önskar du en lugnare semester i landet kan vi rekommendera bl.a. Lefkas och Pythagorion på ön Samos. Båda är utmärkta resmål om du är ute efter att äta gott, sola, bada, läsa en bok och bara njuta av tillvaron.
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

  • Anders

    Håller med om Pythagorion verkligen är en mysig by att bo i! Som grädde på moset så har man ju också hyfsat nära till Kokkari, Samos stad och en massa fina stränder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *